Ruiters

(cavaliers)

Richtlijnen

Paardentransporten komende uit de richting van de E40, Leuven, Diest en Aarschot, nemen op de 1ste en 2de  rotonde te Tienen, de richting St.Truiden. Vervolgens op de Oostelijke Ring  aan de 1ste verkeerslichten rechts afslaan, is de Wulmersumsesteenweg.

Transporten komende uit de richting St.Truiden, volgen de St.Truidensesteenweg tot op de rotonde in Grimde, vervolgens de Oostelijke Ring richting E40 tot aan de 1ste verkeerslichten om daar links af te slaan, is de Wulmersumsesteenweg.

Richtingwijzers worden geplaatst.

De dorpskern wordt verkeersvrij gehouden.

Verzamelen om 10u bij de familie Hombroux, Wulmersumsestwg. 286 te Hakendover-Tienen

Vertrek: in Wulmersum om 10.30u onder leiding van de verantwoordelijken.

De ruiters die te paard naar Hakendover komen vanuit Linter en Zoutleeuw mogen niet via de Putstraat maar wel via de Eliksemstraat, de Keienpoelweg en de Houbaertstraat naar de verzamelplaats op de Ezelsberg. 

De ruiters die voor de 7de opeenvolgende maal deelnemen, contacteren Hugo Hombroux.

De ruiters volgen de processie in rijen van drie en sluiten goed aan zodat er geen voetgangers tussen de paarden komen (veiligheid)!

Aangespannen paarden gaan vòòr de Tiense Berg de Meierstraat in en wachten op het einde van deze straat om nadien weer aan te sluiten bij de processie. De inrichters kunnen gespannen met huifkar of koets die reclame voeren, weren uit de processie.

Wanneer we de Tiense Berg opgaan in stap, kunnen de ruiters die niet mee galopperen, achter het altaar plaatsnemen.

De zegening: Alle ruiters brengen tijdens de zegening de ruitergroet op teken van de verantwoordelijke.

De medailles worden onmiddellijk na de zegening uitgereikt. De ruiters die in aanmerking komen voor een medaille hebben zich reeds opgesteld voor het altaar. De Medaillelijst voor de ruiters van 2019 vind je hier.

Galop:  Voor de veiligheid van de bedevaarders, is een lint gespannen tussen rode paaltjes (rechts) en witte paaltjes (links), waartussen 3 toeren gegaloppeerd worden. De galop wordt gereden na de zegening en medaille-uitreiking. Enkel op teken van de verantwoordelijke mag de galop beginnen. Na de galop stappen de gelauwerde ruiters vooraan de paardengroep.

Aan de kerk worden paard en ruiter individueel gezegend; de ruiters brengen opnieuw de ruitergroet.

In het dorpscentrum geeft elke deelnemer zijn naam, voornaam en rijvereniging of woonplaats op. Op basis van deze lijst wordt de aanwezigheid van de ruiter genoteerd.

Op politiebevel dienen alle deelnemers om veiligheidsredenen de dorpskern te verlaten via de Bosveldstraat naar de verzamelplaats. De ruiters te paard die na de processie hun dorst willen lessen, kunnen dit doen in de wei langs de Bosveldstraat waar de infokiosk zich bevindt.

De organisatoren zijn niet verantwoordelijk voor schade en ongevallen. Bij schade aan derden neemt men contact met de schadelijder.

Deelnemen is gratis, online inschrijven is verplicht.

Meer info: Hugo Hombroux, Wulmersumsesteenweg 286, Hakendover (Wulmersum) 016/815953 of 0498/480577 hugo.hombroux@skynet.be

Wij danken u voor uw medewerking en wensen u een fijne Paasmaandag in ons dorp.

Schrijf je ruiters nu in >>>

Medaillelijst ruiters 2018